Dutch Debian Distribution Initiative

Het adres voor Debian in Nederland -- en de rest van Europa

Over Ons

Het Dutch Debian Distribution Initiative is een KVK-ingeschreven V.O.F. die zich (in verschillende vormen) sinds ca. 1997 op low-profit basis inzet voor de verspreiding van het Debian GNU/Linux besturingssysteem.

Het DDDI wordt gerund door de twee broers Anne en Maarten Bezemer, Delftse ingenieurs in de Elektrotechniek respectievelijk Technische Informatica met een zeer brede belangstelling voor alles waar elektriciteit bij komt kijken. Tegenwoordig zijn ze als zelfstandige ondernemers aan de slag met allerlei ICT-gerelateerde zaken, waarbij Debian een belangrijke plaats inneemt.

Productie

De CD's en DVD's die wij leveren zijn Recordables (oftewel CD-R's en DVD+/-R's), die wij zelf schrijven ("branden") op bestelling van de klant. Zelf schrijven is voor series tot een paar duizend stuks namelijk goedkoper dan laten persen bij een CD/DVD-productiebedrijf. Doordat wij geen voorraad aanhouden, kunnen officiële updates zeer snel worden verwerkt.

In het merk van de gebruikte media kan wat variatie zitten. We zoeken steeds naar de beste kwaliteit voor een acceptabele prijs. Hierdoor kan het voorkomen dat twee opeenvolgende identieke bestellingen op verschillende merken of types media worden geleverd.

CD's en DVD's schrijven we momenteel met een tweetal NEC ND-3551A branders. CD's schrijven we doorgaans op 16x speed en DVD's op 12x speed, omdat dat bij de meeste merken het beste resultaat geeft.

Vóór verzending worden alle CD's en DVD's compleet op leesbaarheid gecontroleerd met een bijzonder gevoelige LiteOn CD/DVD drive, wat ons in staat stelt om alle minder goede CD's en DVD's uit de reeks te verwijderen.

De inhoud van alle als "Official" gemerkte CD's en DVD's is direct afkomstig van http://cdimage.debian.org, de site voor de officiële Debian CD's en DVD's. De "Unofficial" CD's komen van andere bronnen.

Website

De website van het DDDI vormt een complex geheel met de achterliggende programma's. Alle aspecten hiervan zijn in eigen beheer ontwikkeld. Naast een efficiënt systeem voor productieplanning is er een directe interface met gnucash voor de financiële administratie.

Voor zover nodig maken de pagina's gebruik van 'POST'-requests om data door te geven aan de CGI programma's die dynamische pagina's on-the-fly genereren. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van Java[tm] of 'cookies', zodat alle pagina's in elke browser te bekijken zijn.

Alle CGI programma's zijn C programma's, die gebruik maken van de cgic standaard-library. De gebruikte database is een Berkeley db2 type met binary tree indeling. De records bevatten een volledig recursieve datastructuur van onbeperkte lengte, die het programmeren aanzienlijk vereenvoudigt.

De omvang van de totale C code is meer dan 8000 regels. De code is compleet geïnternationaliseerd; er zijn momenteel Nederlandse en Engelse taal-bibliotheken van elk ongeveer 70 kB tekst.

Zeer beperkte garantie

Omdat wij onszelf en Debian geen slechte naam willen bezorgen, doen we er alles aan om problemen te voorkomen en (waar mogelijk) op te lossen. Maar omdat wij erg veel gebruik maken van diensten van derden (bijvoorbeeld PostNL), kunnen we slechts een zeer beperkte garantie geven, namelijk alleen op de dingen die we zelf doen.

Daarom geldt het volgende:

Als een klant een door ons geleverde CD danwel DVD niet kan lezen in zijn/haar CD-ROM drive van tenminste 24x speed danwel DVD-ROM drive van tenminste 8x speed, EN wij de betreffende CD/DVD na retourzending (nog steeds) wel kunnen lezen, dan krijgt deze klant gratis een vervangende CD/DVD toegestuurd. Op de levering van enkel de eerste vervangende CD/DVD is wederom deze zelfde regeling van toepassing. De retournering van de 'onleesbare' CD/DVD is overigens zoals gebruikelijk geheel op kosten van de klant.
(De tweede voorwaarde is noodzakelijk om eventuele transportschade uit te sluiten, omdat die buiten de garantie valt. De verpakking die we gebruiken, sluit transportschade echter zo goed als uit. Zoals boven reeds opgemerkt, versturen wij alleen CD's en DVD's die we zelf kunnen lezen.)

In alle overige situaties is er GEEN ENKELE GARANTIE, namelijk zoals hieronder in het Engels uitgewerkt:

THERE IS NO WARRANTY FOR ANY PRODUCT, TO THE EXTENT PERMITTED BY APPLICABLE LAW. EVERY PRODUCT IS PROVIDED "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESSED OR IMPLIED, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. THE ENTIRE RISK AS TO THE QUALITY AND PERFORMANCE OF ANY PRODUCT IS WITH YOU. SHOULD ANY PRODUCT PROVE DEFECTIVE, YOU ASSUME THE COST OF ALL NECESSARY SERVICING, REPAIR OR CORRECTION.

IN NO EVENT UNLESS REQUIRED BY APPLICABLE LAW WILL ANYONE BE LIABLE TO YOU FOR DAMAGES, INCLUDING ANY GENERAL, SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES ARISING OUT OF THE USE OR INABILITY TO USE ANY PRODUCT (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOSS OF DATA OR DATA BEING RENDERED INACCURATE OR LOSSES SUSTAINED BY YOU OR THIRD PARTIES OR A FAILURE OF ANY PRODUCT TO (INTER)OPERATE WITH ANY OTHER PRODUCT OR ITEM), EVEN IF SUCH PARTY HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES.

Dit betekent dus ook, dat wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden als PostNL een pakketje niet bezorgt. In de praktijk zijn hiermee echter nog geen problemen gebleken. Wij kunnen pakketjes eventueel aangetekend versturen. Dit kost voor ons echter zoveel meer werk, dat we daarvoor per pakketje EUR 13,00 extra in rekening brengen. Een verzoek om aangetekende verzending dient te worden gedaan door middel van de commentaar-faciliteit tijdens de bestelling. Wij zullen de totaalprijs daarna handmatig aanpassen.

 

Vragen of opmerkingen? Mail naar info@dddi.nl