Dutch Debian Distribution Initiative

Het adres voor Debian in Nederland -- en de rest van Europa

Over Ons

Het Dutch Debian Distribution Initiative is een KVK-ingeschreven V.O.F. die zich --in verschillende vormen-- sinds ca. 1997 op low-profit basis inzet voor de verspreiding van het Debian GNU/Linux besturingssysteem.

Het DDDI wordt gerund door de twee broers Anne en Maarten Bezemer, Delftse ingenieurs in de Elektrotechniek respectievelijk Technische Informatica met een zeer brede belangstelling voor alles waar elektriciteit bij komt kijken. Tegenwoordig houden ze zich part-time als zelfstandige ondernemers en part-time in loondienst bezig met allerlei ICT-gerelateerde zaken, waarbij Debian een belangrijke plaats inneemt.

Productie

De CD's, DVD's en Blurays die wij leveren zijn recordables die wij zelf schrijven ("branden") op bestelling van de klant. Zelf schrijven is voor series tot een paar duizend stuks namelijk goedkoper dan laten persen bij een productiebedrijf. Doordat wij geen voorraad aanhouden, kunnen officiële updates zeer snel worden verwerkt.

In het merk van de gebruikte media kan variatie zitten. We zoeken steeds naar de beste kwaliteit voor een acceptabele prijs. Hierdoor kan het voorkomen dat twee opeenvolgende identieke bestellingen op verschillende merken of types media worden geleverd.

Schijfjes worden momenteel geschreven op Pioneer BDR-209EBK en LG BH16NS55 drives. Vóór verzending wordt alles compleet en nauwkeurig op leesbaarheid gecontroleerd, wat ons in staat stelt om alle minder goede schijfjes uit de reeks te verwijderen.

De inhoud van alle CD's, DVD's, Blurays en USB-sticks is direct en ongewijzigd afkomstig van http://cdimage.debian.org, de site voor de officiële Debian media.

Website

De website van het DDDI vormt een complex geheel met de achterliggende programma's. Alle aspecten hiervan zijn in eigen beheer ontwikkeld. Naast een efficiënt systeem voor productieplanning is er een directe interface met gnucash voor de financiële administratie.

Voor zover nodig maken de pagina's gebruik van 'POST'-requests om data door te geven aan de CGI programma's die dynamische pagina's on-the-fly genereren. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van javascript of cookies, zodat alle pagina's in elke browser te bekijken zijn.

Alle CGI programma's zijn C programma's, die gebruik maken van de cgic standaard-library. De gebruikte database is een Berkeley db2 key-value type met binary tree indeling. De records bevatten een volledig recursieve datastructuur van onbeperkte lengte, die het programmeren aanzienlijk vereenvoudigt.

De omvang van de totale C code is meer dan 8000 regels. De code is compleet geïnternationaliseerd; er zijn momenteel Nederlandse en Engelse taal-bibliotheken van elk ongeveer 70 kB tekst.

Privacy en gegevensbescherming

Bij het plaatsen van een bestelling, vul je jouw naam- en adresgegevens in zodat we de bestelling naar je kunnen opsturen. Dit maakt deel uit van onze (financiële) administratie en daarvoor geldt een wettelijke bewaartermijn van minimaal 7 jaar. Verder kun je ervoor kiezen om per e-mail op de hoogte gehouden te worden als er nieuwe Debian versies leverbaar zijn. Die service kun je op elk moment eenvoudig afzeggen, zoals ook onderaan die mailtjes wordt aangegeven. Dat zijn alle persoonsgegevens die wij verwerken, vanzelfsprekend op systemen die prima zijn beveiligd. Wij delen je gegevens niet met andere partijen.

Zeer beperkte garantie

Omdat wij onszelf en Debian geen slechte naam willen bezorgen, doen we er alles aan om problemen te voorkomen en (waar mogelijk) op te lossen. Maar vanwege het risico op misbruik, moeten we daar noodzakelijk kritisch in zijn.

Als een geleverde CD, DVD, Bluray of USB-stick niet in jouw apparaat leesbaar* is, dan kun je die naar ons terugsturen. Gebruik een deugdelijke verpakking en betaal zelf de portokosten. Als wij het artikel in volledig onbeschadigde toestand ontvangen, en het in onze apparatuur nog steeds wel leesbaar is (want vóór verzending hadden wij alles al gecontroleerd), dan zullen we gratis een nieuw exemplaar naar je opsturen. Doorgaans zullen we dan een ander merk media proberen.

*leesbaar: dit betreft fysieke toegankelijkheid. Op het functioneren van de software zelf is geen enkele garantie.

In alle overige situaties is er GEEN ENKELE GARANTIE, namelijk zoals hieronder in het Engels uitgewerkt:

THERE IS NO WARRANTY FOR ANY PRODUCT, TO THE EXTENT PERMITTED BY APPLICABLE LAW. EVERY PRODUCT IS PROVIDED "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESSED OR IMPLIED, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. THE ENTIRE RISK AS TO THE QUALITY AND PERFORMANCE OF ANY PRODUCT IS WITH YOU. SHOULD ANY PRODUCT PROVE DEFECTIVE, YOU ASSUME THE COST OF ALL NECESSARY SERVICING, REPAIR OR CORRECTION.

IN NO EVENT UNLESS REQUIRED BY APPLICABLE LAW WILL ANYONE BE LIABLE TO YOU FOR DAMAGES, INCLUDING ANY GENERAL, SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES ARISING OUT OF THE USE OR INABILITY TO USE ANY PRODUCT (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOSS OF DATA OR DATA BEING RENDERED INACCURATE OR LOSSES SUSTAINED BY YOU OR THIRD PARTIES OR A FAILURE OF ANY PRODUCT TO (INTER)OPERATE WITH ANY OTHER PRODUCT OR ITEM), EVEN IF SUCH PARTY HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES.

Dit betekent dus ook, dat wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden als de vervoerder een pakketje niet bezorgt. In de praktijk zijn hiermee echter nog geen problemen gebleken. Wij kunnen pakketjes eventueel aangetekend versturen voor EUR 12,00 extra verzendkosten. Een verzoek om aangetekende verzending dient te worden gedaan door middel van de commentaar-faciliteit tijdens de bestelling. Wij zullen de totaalprijs daarna handmatig aanpassen.

 

Vragen of opmerkingen? Mail naar info@dddi.nl